Rost Andrea és Miklósa Erika

Rost Andrea visszaszólt Miklósa Erikának: “Én nem egy Magyarországon világhírű énekes vagyok, hanem egy világon világhírű énekes”

Bulvár

A fideszes TV2-n is látható Andor Évának adott interjújában Miklósa Erika azt mondta, szerinte nem jó húzás, hogy Rost Andrea részt vett Magyar Péter rendezvényein.

Ha mindenféle ilyen típusú rendezvényeken jelenik meg valaki, az nem a művészetről szól számomra. Ez szerintem senkinek sem jó húzás. Az a fajta művészeti reputáció, amit ő magával hozott eddig, az most egy tollvonással összeomlott. Sajnálom

mondta Miklósa Erika.

Rost Andrea az Index megkeresésére így reagált kolléganője vádjaira:

“Azt gondolom, hogy csak az kiabál, akinek ég a háza. Ez az én érzésem, nem is válasz, hanem reakció, mert nem akarok erre válaszolni. Méltatlan volna. Én nem egy Magyarországon világhírű énekes vagyok, hanem egy világon világhírű énekes. Remélem, hogy nem lesz ebből semmiféle cicaharc.”

Rost Andrea azt is hozzátette, méltatlan lenne, ha minderre hosszasabban is reagálna.

Fontos adalék, hogy az Operaház igazgatói pozíciójára tavaly mindkét énekesnő pályázott, de a szakmai zsűri döntését figyelmen kívül hagyva (amely Kesselyák Gergelyt javasolta a posztra), újra Ókovács Szilveszternek szavaztak bizalmat. Rost Andrea ezután nem írt alá szerződést a következő színházi szezonra az intézménnyel, Miklósa Erikának továbbra is fut ott előadása.