Térfigyelő kamerák pásztázzák a megújult lakóparkot

Helyi hírek

Három térfigyelő kamerát telepítettek a napokban a hajdúnánási lakótelepen. Az eszközöket a megújuló Ady Endre Lakópark befejző munkálatai részeként szerelték fel – tette közzé az önkormányzat weboldalán.

Tavasztól egy teljesen megújult és megszépült környezetben élhetik mindennapjaikat az ott lakók. Ahhoz, hogy ez így is maradjon három térfigyelő kamerát üzemeltek be a napokban a szakértők a lakótelep belső területén, amelyek éjjel-nappal működnek.

A kamera képei az önkormányzat által kialakított központba kerülnek, ahol nyomon követhetők és visszakereshetők a rögzített videók. Itt a polgárőr egyesület önkéntesei és a közterület-felügyelők teljesítenek szolgálatot.

Egy októberben közzétett videó a munkálatokról.

Hajdúnánáson többször is előfordult, hogy térfigyelő kamerák segítségével buktattak le bűnözőket. Ráadásul a „szemek” az általános közérzetre is jó hatást gyakorolnak. Ezek a kamerák a lakosság közbiztonságérzetét is javíthatják. Másrészt nagyon sok esetben segítettek már abban, hogy garázdaságot, bűncselekményeket fel tudtunk deríteni – hangsúlyozta Nyeste József, a Hajdúnánási Polgárőr Egyesület alelnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.