Esővízgyűjtők osztása Debrecenben

Indul Hajdúszoboszlón az esővízgyűjtők és LED-es izzók osztása, de sokan lemaradnak róla

Helyi hírek

Hétfőn indul a művelődési központ parkolójában a LED és az esővízgyűjtő edényzetek kiosztása Hajdúszoboszlón – tájékoztatott a város polgármestere.

Czeglédi Gyula közölte, akik regisztráltak az önkormányzat által meghirdetett programokra, azok hétfőn és kedden 10:00 – 18:00 között vehetik át az izzókat és esővízgyűjtőket.

Az előzetes értesítésekben foglaltaktól eltérően a komposztáló edényzeteket máskor adják át mert “sajnos a beszállító logisztikai nehézségekről tájékoztatta az önkormányzatot, így nem garantált, hogy hétfő reggelig megérkeznek Hajdúszoboszlóra” – írta a városvezető.

Mivel jelentős számú igénylésről van szó, arra kérnek mindenkit, hogy lehetőleg 16 óra előtt, és gépkocsival érkezzen. Parkolni a művelődési központnál lehet.

Czeglédi Gyula szerint Hajdúszoboszló részéről ez minden idők legjelentősebb környezetvédelmi akciója.

A polgármester Facebook-posztja alatt többen is megjegyezték, hogy nem hallottak az akcióról. Czeglédi válaszában azt írta, a Facebookon, a városi újságban, illetve tévében és Hajdúszoboszló honlapján is meghirdették az osztást. A következő alkalomra valószínűleg egy évet kell várni.