Ködszínház Debrecenben

Új filmek a Ködszínházban

Kultúra

Ezen a nyáron új filmeket láthatnak az érdeklődők, ha kisétálnak a debreceni nagyerdei multimédiás szökőkúthoz.

Az elmúlt nyár egyik legnépszerűbb látványossága minden bizonnyal a Ködszínház volt a 2014-ben megújított Nagyerdei parkban. Ez a multimédiás szökőkút olyan páratlan látványosság, melynek különlegessége, hogy a fények és a vízsugarak sajátos játéka eleveníti meg a képeket.

A Ködszínház sokak kedvelt nyáresti programja volt az elmúlt évben – s gyaníthatóan így lesz ez idén is. Ahogy tavaly is a Debrecen Televízió alkotásaiban gyönyörködhettek a nézők, idén is a DTV munkatársai készítettek új filmeket a Ködszínház számára, az önkormányzat felkérésére – három, egyenként négyperces etűdöt.

Az egyik kisfilm Debrecen közelmúltbeli fejlesztéseit és nagyrendezvényeit mutatja be. Egy másik azt, hogyan változik évszakról évszakra a parkerdő, a harmadik alkotás hőse pedig egy animált kis pulykakakas, aki az állatkertbe kalauzolja a nézőket.

Az új filmek bemutatóját 2015. június 3-án este tartották a Ködszínházban. Több százan látogattak a helyszínre, s várták, hogy besötétedjen és elkezdődjön a vetítés.

A vetítést Papp László polgármester indította el. A városvezető az eseményhez kapcsolódóan elmondta: Európa legszebb városi parkerdejét alakították ki Debrecenben, s a fejlesztések tovább folytatódnak a következő években. Az elmúlt év tapasztalata az, hogy a Ködszínház igazán különleges, attraktív látványosság, mely minden este több száz, esetenként több ezer érdeklődőt vonz, így beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A polgármester kiemelte: az önkormányzat terve az, hogy a nagyerdei Ködszínház műsora évről évre új látványossággal várja az érdeklődőket. A Ködszínházban a kisfilmeket egyébként a nyár folyamán naponta 21.00, 22.00 és 23.00 órakor vetítik.