Biztonságban a strandon is

Rendőrség
Rendőrök is vigyáznak a pihenni és kikapcsolódni vágyók értékeire és biztonságára a hajdúböszörményi strandon.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság kiemelt feladatként kezeli a turisztikai szezonban a városba látogatók biztonságát. A lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása érdekében a Hajdúböszörményben található termálfürdőt és annak környékét is folyamatosan ellenőrzik a közterületen szolgálatot ellátók.

A rendőrök kapcsolatot tartanak a fürdő vezetésével, a biztonsági szolgálattal és a vendéglátó egységek üzemeltetőivel is. A helyi egyenruhások a járőrözési feladatokat nem csak a fürdő területén belül látják el, hanem a strand mellett lévő kempingben és parkolókban is.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának ajánlásai:

A nagy tömegben szinte senkinek nem tűnik fel, ha valaki felemel egy táskát a földről, éppen ezért kedvenc vadászterülete a bűnözőknek a strand. Minden nyári szezonban előfordulnak lopások. Az elkövetők bármit eltulajdonítanak, ami őrizetlen és mozdítható, lehet az telefon, pénztárca, videokamera vagy akár úszószemüveg, ruhadarab.

Az esetek többsége könnyedén elkerülhető lenne egy kis odafigyeléssel, ezért nem árt megfogadni az alábbiakban felsorolt intelmeket:

A legjobb védekezés – a prevenció:

  • Ha strandra vagy vízpartra készülnek, lehetőség szerint mindig vegyék igénybe a különböző értékmegőrzőket, ahol biztonságban lehetnek az értékeik. Amennyiben ez nem oldható meg, úgy ne hagyják őrizetlenül csomagjaikat, vigyázzanak rá felváltva. A strandra ne vigyenek magukkal nagy összegű készpénzt, illetve feltűnő és értékes használati tárgyakat (pl. ékszerek, laptop).
  • Ha gépkocsival érkeznek a strandra, ne hagyjanak értékeket az utastérben (pl. videokamera, fényképezőgép, stb.), valamint a jármű elhagyásakor bizonyosodjanak meg arról, hogy az ablakok fel vannak húzva.
  • Az otthon hagyott értékek biztonságáért is tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket. A nyílászárókat ne hagyják nyitva, a szúnyogháló sem véd meg a „hívatlan vendégektől”.