Inter Miami

Messi csapatával megnyerte a Ligák Kupáját, míg Gazdag Dániel bronzérmes lett

Sport

A Philadelphia Union végzett a harmadik helyen a Ligák Kupája elnevezésű sorozatban, miután a bronzmérkőzésen, otthon 3-0-ra legyőzte a mexikói Monterrey csapatát.

A magyar válogatott Gazdag Dániel a 90. percig volt a pályán, a gólokat Jesus Bueno, Mikael Uhre és Alejandro Bedoya szerezte. Az első találat a 28. másodpercben esett, a jobb oldalról érkező passz után Gazdag négy méterről a bal kapufára lőtt, Bueno pedig a középre pattanó labdát közelről juttatta a kapuba.

Philadelphia Union
A Philadelphia Union kezdőcsapata, a tízes mezben Gazdag Dániel.

A Philadelphia együttese az elődöntőben a többek között Lionel Messivel, Jordi Albával és Sergio Busquetscel felálló Inter Miamitól kapott ki 4-1-re a hét közepén. A floridai csapat a Nashville elleni döntőben 1-1-es eredmény után tizenegyesekkel nyert vendégként. A Ligák Kupájában az észak-amerikai liga (MLS), valamint a mexikói liga csapatai szerepeltek, összesen 47 együttes indult. Ez a sorozat még elég friss, hisz idén rendezték meg harmadik alkalommal, az első két döntőben mindig mexikói csapat nyert. A döntőben David Beckham csapata az Inter Miami 1:1-et játszott a Nashville SC-vel, a gólokat Messi és Picault szerezte. A kupa sorsa tizenegyesekkel dőlt el, amit a Miami nyert meg, így Messi megszerezte első trófeáját az új csapatában. Ez volt az első alkalmom, hogy amerikai csapat nyerte meg a trófeát.