Meghalt Markó Iván

Napok óta haldoklott Markó Iván, amikor rátaláltak

Bulvár

A Kossuth-díjas táncművész csütörtökön hunyt el egy kórházban, de kiderült, napok óta ájultan haldoklott otthonában, mire rátaláltak.

Mintha egy táncdráma fináléját látnánk, ahogy az ember küzd, harcol démonjaival a túlélésért, és ahogy szembenéz az elkerülhetetlen halálla. – írja a Blikk.

Markó Iván egyedül élt budapesti belvárosi lakásában, otthonában lett rosszul. Többen is keresték őt, de nem válaszolt, így az egyik ismerőse végül a lakásához ment. Hiába kopogott, kiabált, senki nem nyitott ajtót, így feltörték a bejáratot. A földön mozdulatlanul fekve találtak a táncművészre, alilg lélegzett, teljesen ki volt száradva. Napok óta fekhetett ott. A mentők a János Kórházba szállították, ahol három napig harcolt a művész az életben maradásért, de szervezete végül feladta a küzdelmet.

Magának való ember volt, ám mégsem boldogtalan. Voltak az életében súlyos mélypontok, amikor az élet vagy inkább néhány ember váltásra kényszerítette, de túllendült mindenen, és élni akart. Szeretett élni, szerette a színházat, a táncot mindenekelőtt. Talán ezért is volt benne annyi akaraterő, hogy a közelmúltban, hosszú-hosszú évtizedek után leszokott a cigarettáról. Sajnos, túl későn

– mondta Markó Ivánról Komáromi Ágnes, akivel harminc évig voltak a legjobb barátok.

A Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Győri Balett és a Magyar Fesztivál Balett alapítója, érdemes művész Markó Iván csütörtök hajnalban hunyt el. 75 éves volt.