Shane Tusup: “Már kifelé tartok a mélyvízből”

Bulvár

Szabó Zsófi egykori kedvese túl van egy mélyponton, de már jobban érzi magát és bizakodó a jövőjét illetően.

Shane Tusup úgy gondolja, édesapjának köszönheti a sikereit, aki annak idején mindent megtett azért, hogy ő úszhasson és tanulhasson. Az edző a sport minden aspektusával foglalkozott: pszichológiai, kineziológiai, kutatási, tréneri és üzleti szempontból is. Egyedi és komplex módszert fejlesztett ki, kidolgozta a saját programját, ami a cége szellemi tulajdona.

Amikor egy sportoló felkészítéséről van szó, akkor elvárom, hogy komolyan és professzionálisan álljon a munkához. Nem lehet csak úgy megjelenni napi egy órára az edzőteremben, hisz sportolónak lenni nagy kiváltság, ugyanakkor egy 24 órás feladat. Ahhoz kell igazítani az étkezést, az alvást, a gondolkodást, mindent

– véli az edző, aki már több hullámvölgyön is átesett már, mióta itt él Magyarországon, ám bizakodó a jövőt illetően – írja a Bors.

Úgy érzem, hogy kifelé tartok a mély vízből. Mindenkinek van olyan időszak az életében, amikor le kell mennie a medence aljáig, hogy majd megújulva a felszínre törhessen. A gond akkor van, ha túlságosan sok időt vagyunk lent – az már a mi hibánk

– véli Tusup, aki szerint magunktól kell rájönnünk a megoldásra, kihúznunk magunkat a mélyből, és saját magunk új verziójában kell visszatérnünk. A jövőben szeretne túlnőni az úszóedző szerepén és üzleti szakemberként képzeli el magát. Ehhez feltehetőleg már megtette az első lépéseket, úgy tudni, egy étterem nyitásán dolgozik nem messze Szabó Zsófi otthonától.