Nacsa Olivér Pottyondy Edina

Pottyondy Nacsának: Reméltem, hogy egyszer én is eljutok oda, ahova te: a miniszterelnök úr prosztatájához

Bulvár

Ahogyan az várható volt, Pottyondy Edina nem hagyta válasz nélkül a Fidesz-közeli Nacsa Olivér kissé szexista kijelentését, miszerint “a humor nem női műfaj”.

Nacsa Olivért (aki a KDNP-s Nacsa Lőrinc másod-unokatestvére) több közéleti személyiség is kritizálta, köztük a műsorvezető Lilu, az írónő Péterfy-Novák Éva vagy éppen az ügyvéd és egykori politikus, dr. Varga-Damm Andrea ügyvéd, aki úgy gondolja, Nacsa Olivér a többi fideszeshez hasonlóan elveszítette a humorérzékét. Bagi Iván Karinthy-gyűrűs másik fele azonban beleállt a sztoriba, és válaszul azt írta, “igenis vannak férfi és női szerepek”.

Reagált Pottyondy Edina is, akinek kapcsán felmerült ez a téma a kormányközeli KarcFM műsorában. Az egykori momentumos politikus vasárnapi videójában először azzal szívatja nézőit, hogy “védelmébe kell vennie” Nacsa Olivért.

A kommentmezőben rengetegen nevezték humortalan, hímsoviniszta NER-szolgának, de úgy gondolom, hogy akik ezt emelték ki, azok félreértették őt

– mondja Pottyondy, aki fenti állításokkal ugyan egyetért, de ezekben nincsen semmi újdonság.

Ezekből nemcsak megél, de büszke is rá

– cinkeli Nacsát női “kollégája”.

Pottyondy Edina szerint Nacsa Olivér hiába hirdeti magáról, hogy az egyik legrosszabb fej magyar, a közönsége “nevet” (itt bevág egy Nacsa-paródiára jellemző műröhögést).

Pottyondy szerint Nacsa gyáva. Mégpedig azért, mert amikor név szerint róla (Pottyondy Edináról) kérdezték a rádióban, csak általánosságban mert beszélni a női humoristákról. Azt is hiányolja, hogy Nacsa Olivér sosem merészelt eddig “belemenős” műsorokat készíteni fideszesekkel kapcsolatban – például nem valószínű, hogy a “bubuk” ugandai kivégzésének örvendő Bencsik András valaha is céltáblája lesz.

Majd egészen elborult metafora következik:

“Én olyan kislány voltam, aki valamikor reménykedett abban, hogy egyszer majd nagyon-nagyon sokára, nagyon sok gyakorlással elérhet oda, ahova Nacsa Olivér: a miniszterelnök úr prosztatájához. De aztán elkezdtem menstruálni, és azóta is hónapról hónapra folyok ki belőlem a humor”

– bolondozik Pottyondy, aki útravalóul így jellemzi Nacsa munkásságát:

“A szolgalét nem kedvez a humornak, és ez a te pályád igazi drámája. Sajnos a száj az nem úgy lett kitalálva, hogy egyszerre tudjál vicceseket mondani és mélytorkozni is. Választanod kellett, Olivér, és te jól választottál. Ezért élsz meg a humortalanságodból mind a mai napig. És attól, hogy a köztévé a te ótvar pojácáskodásodhoz szoktatta Magyarországot, attól még nem lettél vicces. Csak Magyarország lett egy sokkal szomorúbb hely”

– zárta mondandóját Pottyondy Edina.