Segítség a sikeres pályázatokhoz

Egyetem

Innovációs és kutatásfejlesztési folyamatok koordinálásával, nemzetközi konzorciumi hálózatok szervezésével, tanácsadással és hírlevéllel is segíti a hazai, illetve brüsszeli források elnyerését a Debreceni Egyetem innovációs ügynöksége, az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft.
Minden eddiginél nagyobb pályázati összeg áll rendelkezésre ebben a ciklusban kutatás-fejlesztési és innovációs célokra az Európai Unióban, ezek minél magasabb mértékű kihasználásához járul hozzá az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. Az egyetem tulajdonában lévő ügynökség – ami H2020 információs pontként működik – idén eddig csaknem harminc nemzetközi és hazai pályázatban vett részt.

– Büszkék vagyunk arra, hogy mi írtuk nemrég Magyarország első nyertes, agrármarketing témájú H2020-as pályázatát. Minden kutatót bátorítok arra, hogy innovatív ötletükkel, kutatásukkal pályázzanak a közvetlen brüsszeli támogatásra. Sajnos kevesen élnek a lehetőséggel, vélhetően azért, mert ez a metódus eltér a hazai pályázatokétól – mondta Vámosi Gábor, az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A H2020-program azt célozza, hogy a tudományos áttörésekből üzleti lehetőséget kínáló innovatív termékek és szolgáltatások születhessenek, ezért a kutatástól a piaci hasznosításig terjedően az innovációs lánc minden szakaszához nyújt támogatást. Az egyetem Kassai úti campusán található ügynökség a pályázókat nemcsak információval, konzultációs lehetőséggel segíti, hanem – igény szerint – a pályázat elkészítésében, menedzselésében is részt vesz.

– Együttműködünk az egyetem Pályázati Központjával, aminek eredményeként az elmúlt időszakban öt intézményi pályázatot indítottunk be. Az innovációs hírekről, kutatásokhoz kapcsolódó jó gyakorlatokról és aktuális kiírásokról havonta megjelenő online hírlevélben tájékoztatjuk partnereiket. A kiadványra az érdeklődők az ügynökség honlapján iratkozhatnak fel – tette hozzá Mikó Gergely kommunikációs vezető.

A http://www.innoregio.eu/ oldalon folyamatosan frissülő, részletes információkat olvashatnak hazai és nemzetközi pályázati lehetőségekről, jelenleg többek között olyan területeken, mint a fenntartható energiaellátás, az egészségügyi biotechnológia, az iparjog és a biogazdálkodás. A teljeskörű információátadás érdekében december elejére egy tájékoztató napot is terveznek az ügynökségen.

Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. szerepét erősíti, hogy még ebben az évben megkapja az ISO 21500-as projektmenedzsment tanúsítványt, az országban másodikként, a szintén a Debreceni Egyetem tulajdonában lévő Lenerg Energia Ügynökség Nonprofit Kft. után.

unideb.hu