Tóth Vera

Tóth Vera megküzdött a kiégéssel

Egyetem

A Debreceni Egytem vendége volt Tóth Vera, aki énekesnői pályájának nehézségeiről beszélt a hallgatóknak.

A Debreceni Egyetem Könnyű? Zenész ÉLETutak című beszélgetéssorozatának legutóbbi meghívott vendége Tóth Vera, a 2003/2004-es Megasztár győztese volt. Az énekesnő szerint ezek a televíziós műsorok ma már nem feltétlenül a tehetségekről, sokkal inkább a show-ról szólnak.

Ő is látja, hogy egyre több a tehetség Magyarországon, az internetet felfedezve rengeteg fiatal mutatja meg magát, és ehhez szerinte már nem is feltétlenül kellenek tehetségkutató műsorok, melyek színvonala az utóbbi években jelentősen visszaesett. A Megasztárban nyertes előadók kivétel nélkül a pályán maradtak és sikeresek lettek, ez annak tudható be, hogy akkoriban ténylegesen a teljesítmény volt fókuszban – mondta Tóth Vera a hallgatóknak, majd beszélt arról is, hogy ha egy fiatal énekes sikeres akar lenni, kézben kell tartania a karrierjét, irányítania kell és meg kell találnia az igazi hangját, miközben a kompromisszumtól sem szabad megijedni.

Megjártam minden utat, a zenei mainstream világától a falunapokon át mindenhol voltam, majd meg kellett küzdenem a kiégés nehézségeivel

– mesélte Vera, aki tíz évvel a Megasztár-győzelem után klubokban, kevés ember előtt énekelt és szinte elölről kellett, hogy kezdjen mindent.

Ha valamire tartja magát az ember és nem a megfelelő utat járja, akkor könnyen elveszítheti az egyensúlyt a szakmájában. Huszonévesen még nem féltem annyi mindentől, mint később, lelkes voltam és motivált, képes voltam újrakezdeni, és idővel egyre többen voltak kíváncsiak rám. Mérlegeltem, mi a jó nekem, és ennek köszönhetően megtaláltam a saját utamat

– mondta az énekesnő, aki soha nem akarta mindenáron követni a zenei trendeket, nem akart engedni az elveiből, ami nehézségeket is okozott neki a karrierjében, hiszen ő is arra vágyott, hogy játsszák a rádiók a zenéit, és több ezren menjenek el a koncertjeire. Végül belátta, neki nem ez az útja, hanem meg kell találnia saját magát a zenében.

Minél jobban megleli az ember önmagát, annál jobban kinyílik a világ

– fogalmazott az énekesnő, szavait a hirek.unideb.hu írta meg.