Médiatanács: 104 millió forint műsorkészítés támogatására

Gazdaság

Huszonhárom helyi és körzeti televízió összesen 104 millió forint támogatást nyert el a mecenatúraprogram műsorkészítés-támogatási pályázatának idei első fordulójában; a médiatanács eheti ülésén született döntésről csütörtökön tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Közölték: eredményesen pályázott közéleti magazinműsorával a csornai Rábaközi Televízió, a balassagyarmati, a bólyi, a füzesabonyi, a mohácsi, a karcagi televízió, a Kiskőrös Televízió, a Régió TV Esztergom és a kőbányai TV10.

Nyertes pályázatot nyújtott be kulturális magazinműsorának támogatására a bajai, a dunaújvárosi, az egri, a szentendrei televízió, a Debrecen Televízió, a Csaba Tv, a Tolnatáj Televízió és a Halas TV. Hírműsor kategóriában sikeres pályázó lett a keszthelyi, a szombathelyi, a zalaegerszegi, a szegedi, a ceglédi televízió és a Somogy TV.

Emlékeztettek: a médiatanács a helyi és körzeti televíziók állandó műsorainak támogatását célzó pályázatain 2011 óta 384 televíziós műsor nyert hozzájárulást készítésük finanszírozásához, összesen 1,74 milliárd forint értékben.

Arról is döntött a médiatanács, hogy augusztusban testületi tagok a korhatár-besorolással kapcsolatos, valamint a mecenatúraprogramról szóló előadásokat tartanak a Pekingben megrendezendő kínai-magyar médiafórumon, és koordinálják a kapcsolódó pekingi és sanghaji filmvetítésen látható, a testület Magyar Média Mecenatúra programjában támogatott alkotásokkal kapcsolatos feladatokat.

A tervek szerint a közel háromszáz elkészült mecenatúrás mű közül nyolc animációs filmet, öt tévéfilmet, négy ismeretterjesztő és két dokumentumfilmet vetítenek majd.