Szeged, megnyitó, Borfesztivál, Széchenyi tér, bor, turizmus, szórakozás

Megnyitott a 28. Szegedi Borfesztivál – képgaléria

Helyi hírek

2024. május 16-án megnyitott a 28. Szegedi Borfesztivál – a 11 napig tartó rendezvénysorozat megannyi finom nedűvel, gasztro különlegeségekkel, kirakodóvásárral, koncertekkel, zenés mulatságokkal és különböző programokkal várja a látogatókat.

A borfesztivál délután 17:30-kor a borrendek felvonulásával vette kezdetét, akik a Dugonics térről a Széchenyi térre vonultak, ami megtelt emberekkel és, ahol a megnyitó 18:00 órakor kezdődött. Köszöntőt mondott Botka László, Szeged polgármestere és Günzer Tamás borász.

A Széchenyi téren szinte az összes hazai borvidék képviselőivel találkozhatnak az érdeklődők, sőt érkeztek borászok a határon túlról is. Összesen 160 borász várja a vendégeket.

Az idei évben is a majdnem öt és 3,5 decis poharak közül választhatnak a kilátogatók, amelyekért megfizethető árat kérnek.

A nagyobb, ami nem visszaváltható és írja rajta, hogy 28. Szegedi Borfesztivál, 1800 forintba kerül. A 3,5 decis, amelyen Szeged címere látható és visszaváltható, 1500 forint. Ezt 1200 forintért váltják majd vissza a kiállítók, ami azt jelenti, hogy 300 forintba jön ki a „bérleti díja”.

A Széchényi téri programok sora itt, a Dóm téri kavalkád programmenete itt érhető el. A Dugonics téri programokról és a Hídivásárról pedig itt írtunk.

A Rácz Attilával, a  Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjével, a fesztivál egyik szervezőjével való beszélgetésünk pedig itt olvasható újra.

Fotó: Frank Yvette