Már hatszor riasztották orosz gépek miatt a magyar Gripeneket a Baltikumban

Már hatszor riasztották azonosítatlan orosz gépek miatt a NATO Baltic Air Policing (BAP) missziójának keretében a balti országok légterét felügyelő magyar Gripeneket az elmúlt két hónapban – közölte a magyar gépeknek otthont adó, a litvániai Siauliában található légibázison tartott tájékoztatóján a BAC magyar parancsnoka.

Wizz Air koronavírus-szűrés Debrecenben

6,417 millió a beoltottak, 10 300 az új koronavírus-fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 76 beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 416 883, közülük 6 203 090-en a második, 3 895 295-en a harmadik, 337 097-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

Idén nyáron is tarolt a fesztiválturizmus

Magyarország egyik legsikeresebb, nemzetközi szinten is elismert turisztikai terméke a fesztiválturizmus, az idén több fesztivál alatt négyszer-ötször több vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyeken a rendezvényeknek helyt adó településeken a tavalyinál – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteki közleményében.

Felnőttek képességeit vizsgálja az ősszel induló kutatás, a PIAAC

Szeptember 1-jén indul el Magyarországon a felnőttek készségeit mérő eddigi legátfogóbb nemzetközi kutatás, a PIAAC második ciklusa. A felmérés a 16 és 65 év közötti népesség mindennapi életben és a munkavégzés során használt alapkompetenciáit, azaz szövegértési, elemi olvasási, számolási és adaptív problémamegoldó képességeit, valamint ezek munkaerőpiaci hasznosulását vizsgálja.