1,5 milliárd forintból újították fel az iregszemcsei iskolát, de kifelejtették az ebédlőt

Ország

Másfél milliárd forintos uniós támogatásból igyekezett Iregszemcse önkormányzata felújítani a helyi iskolát, de nem sikerült tökéletesre a terv – számolt be az ATV.

A tervekből ugyanis kimaradt az étkező, így a gyerekeknek minden nap egy kilométert kell gyalogolniuk, hogy ebédet kapjanak.

Az iskolában korábban sem volt ebédlő, de a szülők reménykedtek benne, hogy a felújítás során gondolnak erre. Azonban ez nem így történt, az építkezés pedig már javában zajlik, a terveken nem lehet módosítani.

Így az iskolásoknak továbbra is sétálniuk kell, átvágva a forgalmas 65-ös úton minden étkezés előtt, és után.

“Ebben az ügyben felkerestem a KLIK-et, és elmondtam nekik hogy ezt hiányolják a szülők és a gyerekeik, megkértem őket segítsenek, módosítsanak rajta. Az volt a válasz, hogy a terv kész, változtatni már nem tudnak”

– mondta Farkas János önkormányzati képviselő az ATV Híradójában.

A falu néhány képviselője Keresztes László Lórántot, az LMP országgyűlési képviselőjét is megkereste, aki azt mondta, személyesen is megkeresi “Süli képviselő urat”, hogy mint a körzet országgyűlési képviselője, kormánypárti képviselője, vesse latba a lehetőségeit, és most tegyen érdemi lépéseket a megoldás megtalálásának érdekében

(ATV)