Várkonyi Andrea

Több mint egy hónapig készült Várkonyi Andrea esküvői ruhája

Ország

Várkonyi Andrea pénteken fogadott örök hűséget Mészáros Lőrincnek. Andi egy magyar divattervező ruhájában mondta ki a boldogító igent.

A műsorvezető egy klasszikus, mégis modern ruhában tündökölt a nagy napon, melyről ő maga osztott meg fotókat közösségi oldalán. A fotók felhasználásához nem járult hozzá, de a Blikk utánajárt, mit lehet tudni erről a ragyogó, pezsgő színű ruhakölteményről.

A ruhát Merő Péter divattervező készítette, aki több mint egy hónapig dolgozott Várkonyi Andrea meseszép esküvői viseletén. Merő Péter és Várkonyi Andrea nem először dolgoztak együtt. A ruhatervező elmondta, Andreának konkrét elképzelései voltak a ruhát illetően.

Tudta, hogy – a hagyományokat követve – nem szeretne ujjatlan darabot, ahogyan a dekoltázs mélységével kapcsolatban is megjelölte, milyenre vágyik. Andrea szeretett volna egy klasszikus, elegáns, mégis modern és izgalmas esküvői ruhát, ezért is esett a választás erre a geometrikus mintájú, gyöngyökkel és flitterekkel díszített tüll anyagra, amelyet külföldről hozattunk. Fontos volt, hogy ne legyen hivalkodó, mégis méltó legyen az eseményhez és a viselőjéhez

– mondta Merő Péter a lapnak.

Fotó: Blikk

A ruha színe is különleges lett, a klasszikus fehér helyett pezsgő színt választottak. A divattervező szerint a végeredmény egy visszafogott, elegáns ruha lett, mely diszkréten, de azért hangsúlyozza Andi csinos alakját. A divattervező elmondása szerint nagyon könnyű volt együtt dolgozni Várkonyival, akivel többször is találkoztak, hogy egyeztessenek a ruhát illetően.

Nagyjából háromszor találkoztunk, ennyi idő alatt készültek el a tervek, a formák meghatározása, a munkafolyamat pedig egy hónapig tartott.

– mesélte Merő Péter, aki számára nagy öröm volt elkészíteni ezt a mesés ruhadarabot, annak ellenére, hogy egyáltalán nem volt egyszerű a folyamat. Mivel az anyag gyöngyökkel és flitterekkel díszített, ez megnehezítette a szabást. A díszeket el kellett távolítani a varrásához, majd egyesével kellett rá újra varrni az illesztéseknél, ami nagyon időigényes volt.

A ruha káprázatos lett, a műsorvezető csak úgy ragyogott benne párja oldalán.