Egy Marosvásárhely melletti hulladéklerakatban kidobott levélszavazatokat találtak

Ország

Egy teljes zsák kidobott és részben elégett magyarországi választási szavazólapot találtak Marosvásárhely mellett a Jeddre vezető út mellett egy illegális szemétlerakónál szerdán – számolt be a Telex a punctul.ro/pontmaros-ra hivatkozva.

A kidobott szavazólapokról készült videót a punctul.ro újságírója készítette Cristian Teodorescut, akit egy anonim olvasó értesített a kidobott egész doboz szavazólapokról:

 

Ennyit arról, hogy milyen biztonsággal gyűjti, és kezeli az RMDSZ, az EMSZ a szavazólapokat, mennyire garantálja, hogy senki ne nyúljon bele a borítékokba, hogy az erdélyi ellenzéki szavazatok is eljussanak a szavazatszámláló központokba

– írta Parászka.

A videón jól látható, hogy már kitöltött szavazólapokról van szó.  Némelyik lapon pedig az is jól látható, kikre adták le szavazatukat, van amelyiken kivehető az ellenzéki koalícióra behúzott X, míg egy másikon a Mi Hazánkra leadott szavazat látható.

A Telex megkeresésére Cristian Teodorescu elmondta, hogy nem nyúlt hozzá a zsákhoz, csak videót készített a helyszínen, mindent a úgy hagyott ahogyan találta, és értesítette a rendőrséget. Azt azonban nem tudja, hogy a rendőrök azóta vizsgálják-e a terepet, mert őt erről nem értesítették.

Egyelőre tehát nem tudni, hogyan, milyen körülmények között került oda a szóban forgó zsák, sem azt, hogy hány szavazólapot tartalmazhatott.

“A helyszínről tudni kell, hogy ez egy forgalmas közút, erre halad el a Marosvásárhelyet Nyárádszeredával összekötő országút. Ráadásul a szavazólapokat annál a csomópontnál dobták el, ahol a rendőrség rendszeresen kint áll, esténként különösen, felügyelik a forgalmat. Ettől a helyszíntől egy kilométernyire épp építkezés folyik, egy multi épít bevásárlóközpontot. Kiemelten őrzik a területet a hozzáférhető építőanyagok miatt, minden éjjel kint van a biztonsági szolgálat, és éjjel is dolgoznak”

– írta Parászka.