Elfogyott a krumpli? Már a harcias Fidesz-propagandaoldal is nekiment a kormánynak

Ország

A Számok – a baloldali álhírek ellenszere nevű kormánypárti és oroszbarát propagandaoldal szerda este a Facebookon írta le, hogy “nem erre szavaztunk” – vette észre a Telex.

A szerdai kormányinfón elhangzott, hogy az energiaválság kezelése érdekében hozzányúlnak a rezsicsökkentéshez is. Ezen akadt ki az egyik harcos propagandaoldal, a Számok is, mert számításaik szerint mindez 50 ezer forintot vesz el a családjuktól.

„Nem erre szavaztunk”

– írták a bejegyzésben, ami alatt letiltották a kommenteket.

„Elhittük, hogy a Fidesz képes megvédeni a rezsicsökkentést, hiszen azt hittük, hogy az áramot itthon termeljük, a felét Pakson, a másik felét egyéb módon. Hittünk benne, hogy a rezsivédelmi alappal a Fidesz fenntartja ezt az intézkedést a lakosságnak, de tévedtünk, erre csak félig lesz lehetőség, és ki tudja mi jön még. Most 210 kWh a határ, majd lesz 100, meg 50.”

– áll a posztban.

Azt is hozzátették, hogy nem akarják védeni sem a katás, sem a rezsis bejelentést, mert nem értenek velük egyet. Úgy látják, hogy a „választás előtt kaviár volt homárral, utána jött a fekete leves”, de bíznak benne, hogy a Fidesz „észhez tér”.

Később útkeresésbe kezdett a propagandaoldal, és azon ötletelnek, hogy ne a jóravaló, vidéki nagycsaládosok járjanak rosszul (gy. k.: ők a Fidesz törzsbázisa), hanem a “belpesti, garzonban élő, egyedülálló libsik” (akik ugye jellemzően inkább ellenzéki érzelműek).

„Az ”átlagos„ háztartásban nincs két, három vagy több gyerek! A fűnyíróelv alapján meghúzott határ azt jelenti, hogy pont a CSALÁDOK fizetik majd meg a háború árát, ami szöges ellentéte annak, amit a miniszterelnök ígért”

– olvasható egy frissebb bejegyzésben.