Orbán Viktor újságot olvas

Senki sem olvassa őket, de azért nullára csökkenti a kormány a napilapok áfáját

Ország

Nullára csökkentené a napilapok áfáját az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága a Magyar Lapkiadók Egyesületének kezdeményezésére – vette észre egy törvénymódosító javaslatban a hvg.hu.

Az indoklás szerint a lépés célja, hogy

…támogassa mindenki számára a sokszínű információhoz való hozzáférést, a kultúrafogyasztást, a széleskörű tömegtájékoztatást és ösztönözze a médiapluralizmust.

Ám a kormánypártok gyakorlatilag szinte csak az állami médiaholding, a KESMA tulajdonában álló Mediaworks Hungary Zrt.-n akarnak segíteni a médiapluralizmusra hivatkozva – teszi hozzá a Media1.

A cég adja ki ugyanis a 19 megyei napilap mellett a piacon még megmaradt napilapok közül a Magyar Nemzetet és a Borsot is.

Ezeken kívül csak a Népszava és a Blikk van még az érintettek között. Utóbbit hamarosan ugyancsak a Mediaworks nyomdájában nyomják majd –  emlékeztet a Media1 –, bár ez csak logisztikai együttműködést jelent.

A honvédelmi (!) miniszter szerint azért kell életben tartani a nyomtatott Nemzeti Sportot, hogy egészséges életre neveljen bennünket