Mama kérlek-feldolgozás készült anyák napjára

Party Zone

Feldolgozták Bródy János Mama kérlek című dalát anyák napja alkalmából. A Strand Fesztivál felkérésére Rúzsa Magdi, Lábas Viki, Járai Márk és Horváth Tamás készítette el a szám 2020-as változatát.

A Strand Allstars klipje hétfőn debütált, a MOL és az Együtt az Autistákért Alapítvány a kliphez kapcsolódóan autista gyerekeket egyedül nevelő anyukákat támogat – közölték a szervezők az MTI-vel.     Gyakori, hogy a fesztiválozók szüleikkel együtt érkeznek Zamárdiba a rendezvényre, előfordul, hogy fiatal párok hozzák magukkal a gyerekeiket. Ez adta az ötletet, hogy a Strand vendégei nevében Bródy János dalát feldolgozva mondjunk köszönetet minden anyukának – idézte a kommüniké Lobenwein Norbertet, a MOL Nagyon Balaton alapítóját, a feldolgozott dal producerét.     

A Mama kérlek először Koncz Zsuzsa 1978-ban megjelent kislemezén szerepelt. A 2020-as feldolgozásban résztvevők, Rúzsa Magdi, Lábas Viki, Járai Márk és Horváth Tamás kivétel nélkül jóval fiatalabbak a dalnál.     “Számomra nagy megtiszteltetés, hogy a dalommal köszöntik az anyukákat 2020 májusának első vasárnapján. Egy szerzőnek mindig öröm, ha kivételes tehetségű előadók éreznek rá a dalba sűrített mondanivalóra. A zenei alap a Margaret Island műve, amelynek tagjai mindig jó érzékkel nyúltak az általam írt dalokhoz” – fogalmazott Bródy János.     

A felvétel eredetileg tervezett időpontját a koronavírus járvány miatt le kellett mondani, a dal és a videóklip a művészek otthonában, házi stúdiójában készült. A klipben az előadók gyerekkori fotói és a Strand Fesztivál életképei váltják egymást. A zenei alapot Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint, a Margaret Island két tagja készítette.     A feldolgozás kapcsán a MOL és az Együtt az Autistákért Alapítvány autista gyerekeket egyedül nevelő, hátrányos helyzetben lévő édesanyákat támogat. Céljuk, hogy egy hét alatt, anyák napja éjfélig a YouTube-megtekintések száma elérje a 2 milliós számot, ebben az esetben tíz édesanyát tudnának támogatni 200 ezer forint értékben.

MTI