Halálra verte élettársát egy férfi a Hős utcában, vádat emeltek ellene

Rendőrség

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 40 éves férfival szemben, aki 2021 júliusában, egy X. kerületi lakásban súlyosan és kitartóan bántalmazta élettársát, majd az életveszélyes sérüléseket elszenvedett nőt magára hagyta. Az időben érkező orvosi segítség a sértett életét megmenthette volna.

A vádirat szerint a vádlott 2020 decemberében szabadult egy korábbi ügyben kiszabott börtönbüntetéséből. A férfi már korábbról ismerte a sértettet, akivel röviddel a szabadulását követően, 2021. év elején élettársi kapcsolatot létesítettet, és a nő X. kerület, Hős utcai lakásába költözött. A pár kapcsolatában rendszeresek voltak a konfliktusok, veszekedések, és a kábítószerélvező életmódot folytató vádlott többször bántalmazta is a nőt. A sértett több ilyen esetnél a rendőröket is kihívta, de végül a helyszíni intézkedéseket követően, nem kérte a férfi felelősségre vonását.

Ilyen előzményeket követően, a vádlott 2021. július 29-én, éjjel, a lakásban – pontosan nem ismert okból – ismét bántalmazta a nőt, ennek során puszta kézzel, valamint egy eszközzel testszerte, kitartóan ütlegelte.

A bántalmazást követően a férfi az akkor még életben lévő sértettet magára hagyva elhagyta a lakást. Az elkövető csak másnap hajnalban tért vissza, és azután is csak reggel észlelte, hogy a nő nem mozdul, ezért a szomszédokhoz fordult segítségért. A mentőket az egyik szomszéd értesítette, akik azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az időben érkező szakszerű segítség a sértett életét megmenthette volna.

A Fővárosi Főügyészség a 40 éves férfit, mint visszaesőt, emberölés bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A vádlott letartóztatásban van.

Kép: illusztráció.