Vádat emeltek a nő ellen, aki festékszóróval háromszor is megrongált egy röszkei sírhelyet

Vádat emeltek a nő ellen, aki festékszóróval háromszor is megrongált egy röszkei sírhelyet

Rendőrség

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség súlyosabban minősülő rongálással vádolja azt a nőt, aki háromszor is megrongált egy röszkei sírhelyet.

A vádirat szerint az elkövető egy korábbi konfliktus miatt haragudott régi ismerősére. A férfi felesége korábban elhunyt, gyermekeik pedig olyan sírhelyet állítottak emlékére, amire édesapjuk nevét is ráírták.

A férfira neheztelő elkövető 2018 júliusa és 2022 októbere között háromszor is megrongálta a síremléket úgy, hogy egy piros színű festékszóróval több helyen lefújta a sírkövet. Tettének az vetett véget, hogy a család a temetőben vadkamerát helyezett el, ami rögzítette a cselekményt, a rendőrség pedig a felvételek alapján azonosította az elkövetőt.

A vádlott összesen több mint 434.000 forint kárt okozott a családnak, ami nem térült meg, ezért a nyomozás során kérték káruk megtérítését.

A Berettyóújfalu Járási Ügyészségi a tettét beismerő asszonnyal szemben temetőben a halott emlékére rendelt tárgy megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt emelt vádat a Szegedi Járásbíróságon. Vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és azt indítványozta, hogy a járásbíróság kobozza el az eszközül használt festékszórót és kötelezze a nőt a sértettek kárának megtérítésére.