Szegeden tartja csúcstalálkozóját az egyik legfontosabb európai egyetemi szövetség, a EUGLOH

A Szegedi Tudományegyetem a házigazdája a kilenc európai egyetemet tömörítő szövetség, a EUGLOH éves csúcstalálkozójának 2024. június 11. és június 14. között. Az eseményen több Nobel-díjas kutató is részt vesz, köztük az SZTE professzora, Karikó Katalin, aki június 13-án előadást tartott és dedikált.

Szeged, Karikó Katalin, Nobel-díj, Szegedi Tudományegyetem, SZTE, Rektori Hivatal

„Béke, igazság és erős intézmények”: a legjobb ötvenben az SZTE a Times Higher Education fenntarthatósági rangsorán

A THE Impact Rankings elnevezésű fenntarthatósági rangsort az ENSZ által megfogalmazott fenntartható fejlődési célok (SDG) mentén készíti el évről-évre a Times Higher Education. A 2024. június 12-én megjelent friss rangsorban a Szegedi Tudományegyetem a 43. helyen végzett a „Béke, igazság és erős intézmények” tematikus listán. Emellett több más alkategóriában is nagyot lépett előre az SZTE, […]

Budapest, 2024. június 12. Az Országgyűlés Sajtóirodája által közreadott képen Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke átadja az első díjat Szász Tündének, a Szegedi Tudományegyetem jogászképzés hallgatójának Fenntarthatóság és természetvédelem című munkájáért a Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban című pályázat díjátadóján az Országház Delegációs termében 2024. június 12-én. MTI/Országgyűlés Sajtóirodája/Pólya-Pető Dávid

SZTE-s hallgató az Európai Unió a világban című pályázat díjazottai között

Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban című pályázat díjkiosztó ünnepségét tartották szerdán Budapesten, az Országházban – tájékoztatta az Országgyűlés Sajtóirodája az MTI-t.

Szeged, látkép, klinika, szegedi dóm, óriáskerék

Félmilliárd forintos támogatást kap rehabilitációs eszközparkfejlesztésre az SZTE

Ötszáz-ötszáz millió forintos támogatást kap rehabilitációs eszközparkjának fejlesztésére a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

Antibiotikum-rezisztens baktériumok ellen fejlesztenek eljárást Szegeden

A Közép-kelet-, illetve Délkelet-Európában, elsősorban kórházakban terjedő, antibiotikum-rezisztens baktériumok ellen fejlesztenek különleges eljárást, illetve szolgáltatást Kintses Bálint vezetésével a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban (HUN-REN SZBK) – tájékoztatta a Magyar Kutatási Hálózat (HUN-REN) szerdán az MTI-t.

Négy kategóriában több mint 40 díjat adtak át a legjobbaknak az SZTE Pedagógusnapi ünnepségén

„Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája.” A Szegedi Tudományegyetem korábbi rektorának, Szent-Györgyi Albertnek a szavait utódai is megfogadták, ennek tükrében kiemelt jelentőségű az oktatók, tanárok képzése a Szegedi Tudományegyetemen. 2024. június 4-én a pedagógusokat ünnepelte az SZTE a Rektori Hivatal dísztermében.

Gördülés egy keréken, hullámzás gyorsan mozgó tartályban – elkezdődött az Alkalmazott Matematikai Konferencia Szegeden

A kaotikusan rezgő rendszerek modellezéséről, és a gördülő mozgás instabilitásainak megjósolásáról szólt a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézetében zajló Alkalmazott Matematikai Konferencia első két plenáris ülése. A számos ipari matematikai és adattudományi gyakorlati kutatást megismertető eseményen kedden és szerdán az innovációról és a mesterséges intelligencia kutatásáról tartanak panelbeszélgetéseket a Szegedi Tudományegyetemen.