Gazdaság. Magyarország. Befektetés.Lightware Zrt.

Mérnöki szolgáltató központot hoz létre Szegeden a Lightware

Fontos feladat a gazdaság dimenzióváltásának előmozdítása, a hozzáadott érték növelése, de ehhez a kutatás-fejlesztési kapacitások bővítésére van szükség, márpedig a kormány célja, hogy hazánk ezen a téren is Európa vezető országai közé kerüljön – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Agrárminisztérium: az árpa már a magtárakban van

Idén a száraz és meleg időjárás miatt az őszi vetésű szántóföldi növények betakarítása a szokásosnál mintegy két héttel korábban megkezdődött, és folyamatosan zajlik a hőségben is: az árpáé már be is fejeződött, a többi kultúra aratása is ütemesen halad, és lassan a végéhez közelít. Köszönet illeti a gazdákat szorgalmukért és kitartásukért – közölte az Agrárminisztérium […]

baba

A bankszektor elkezdte a babaváró támogatás módosításával kapcsolatos feladatok végrehajtását

A bankszektor elkezdte a babaváró támogatás módosításával kapcsolatos feladatok végrehajtását, levélben értesítik az ügyfeleket a határidő meghosszabbításáról – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-vel.

Szeged, napelem, Szegedi Vízmű Zrt., telephely, fejlesztés, Solar Konstrukt Kft.

Több mint 32 ezer család jelentkezett a Napenergia Plusz Programba

A lehetőség kedd esti felfüggesztéséig 32 430 előregisztrációs kérelem érkezett be a modern napelemes rendszerek telepítését támogató kiírásra. Az Energiaügyi Minisztérium az eredeti 75,8 milliárd forintos keretösszeget 30 milliárd forinttal emelte meg. A kormány így az előzetesen becsült 15 ezernél sokkal több, akár 25-26 ezer családtól vállalhatja át beruházási költségeik kétharmadát a Napenergia Plusz Programmal […]

kenyér, liszt, élelmiszer, infláció

Klímapolitikai Intézet: az élelmiszerek további drágulását okozhatja a klímaváltozás

A klímaváltozás jelentős hatást gyakorol a világ mezőgazdaságára, a környezeti változások együttesen további tartós élelmiszer-inflációt okozhatnak a jövőben, amelyet adaptációval, a mezőgazdasági öntözési rendszerek korszerűsítésével, új stressztűrő növényfajták nemesítésével, továbbá precíziós eszközökkel lehet kivédeni – írta az MCC Klímapolitikai Intézet kutatója friss cikkében.

Hogyan járulhatnak hozzá az online játékok a környezetvédelemhez?

Az online játékok népszerűsége világszerte növekszik, és a fejlesztők egyre inkább felismerik a fenntarthatóság fontosságát ezen a platformon is. A modern technológiák és az innovatív játékfejlesztések révén az online játékok hozzájárulhatnak a környezettudatosság növeléséhez és a fenntarthatósági kezdeményezések támogatásához.

bababváró hitel OTP

Két évvel meghosszabbodik a 2019 és 2021 között felvett babaváró kölcsönök gyermekvállalási határideje

A kormány két évvel, 2026. július 1-jéig meghosszabbítja a 2019 és 2021 között felvett babaváró kölcsönök esetében a gyermekvállalási határidőt – jelentette be a kormányszóvivő hétfőn Budapesten, a Kormányinfón.

Szeged, Magyarok Kenyere, Búzagyűjtő nap, búza, gabona, kenyér, gazda, mezőgazdaság

Nem változtak a globális élelmiszerárak júniusban havi szinten

Júniusban összességében a májusival megegyezőek voltak a globális élelmiszerárak, amikor a növényi olajok, a cukor és a tejtermékek árindexének emelkedése ellensúlyozta a gabonafélék árindexének csökkenését, miközben a húsindex gyakorlatilag nem változott az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) honlapjára pénteken felkerült adatok szerint.

Szeged, BYD autó, BYD, gyártás, autógyártás, elektromos autó, Dóm tér

A BYD és az Ayvens együttműködik az európai elektromos átállás folyamatában

Szándéknyilatkozatot írt alá a BYD kínai elektromosjármű-gyártó és az Ayvens nemzetközi flottakezelő szolgáltató arról, hogy együttműködnek az új energiákkal hajtott személyautók és könnyű haszonjárművek terjesztésének érdekében az európai piacon – tájékoztatta a BYD PR Hungary szerdán közleményben az MTI-t.