Juhász Dorka NBA Minnesota Lynx

Magyar kosaras a női NBA-ben: Juhász Dorka aláírt a Minnesota Lynxhez

Sport

Juhász Dorka csütörtökön aláírta szerződését az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) amatőr játékosbörzén őt kiválaszt Minnesota Lynxszel.

A minneapolisi együttes közösségi oldalain tájékoztatott arról, hogy öt új, hétfőn draftolt játékosai közül négyen, köztük a 23 éves magyar center megérkeztek a klubhoz és ellátták kézjegyükkel megállapodásukat. Amint a felvételeken látható, a kosarasok az öltözőben már elfoglalhatták a helyeiket és a mezeiket is megkapták.

Juhász Dorka a nemrég befejeződött egyetemi szezonban a 12-szeres bajnok UConn Huskies csapatát erősítette, amely a legjobb 16 között búcsúzott a rájátszásban.

A Minnesota Lynx 2011-ben, 2013-ban, 2015-ben és 2017-ben is bajnok volt, az előző szezonban 14 győzelemmel és 22 vereséggel a kilencedik lett az alapszakaszban, így lemaradt a playoffról. A szakmai munkát Cheryl Reeve, az amerikai válogatott szövetségi kapitánya irányítja.

Az idei WNBA-szezon május 19-én rajtol, a Lynx pedig az előszezonban május 13-án Torontóban csap össze a Chicago Sky együttesével.

Az NBA-ben (észak-amerikai profi kosárlabdaliga) eddig egyetlen magyar játékos szerepelt, Dávid Kornél 1999 és 2001 között megfordult a Chicago Bulls, a Cleveland Cavaliers, a Toronto Raptors és a Detroit Pistons csapatában is.

Fotó: Instagram/Juhász Dorka