Megnyitotta kapuit a MEFOB Feszt Debrecenben

Ma is tart az egyetemi sport legnagyobb fesztiválja Debrecenben

Sport

Megnyitotta kapuit a MEFOB Feszt a hazai egyetemi multisport rendezvénye, aminek Debrecen ad otthont április 28. és május 1. között. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság döntőin nyolc sportágban csaknem ezer sportoló küzd a győzelemért egy felejthetetlen fesztiválon – írja a Debreceni Egyetem közleményében.

A kiemelkedő eseményt a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a Debreceni Egyetem, Debrecen városa és a DEAC közösen szervezi. A lebonyolításban mintegy négyszázan vesznek részt, a viadalok végén pedig futsalban, kosárlabdában, vízilabdában, teniszben, sakkban, atlétikában, cheerleading-ben és frizbiben hirdetnek országos egyetemi bajnokokat. A legnépesebb sportág az atlétika, amelyre kétszáz egyetemi-főiskolai hallgató nevezett – írják.

Az első sípszó péntek délelőtt 11 órakor hangzott el a Debreceni Spotuszodában, ahol a DE-SZE vízipóló férfi negyeddöntővel kezdődött el a rangos hazai esemény, míg a MEFOB-Feszt ünnepélyes megnyitóját nagyjából ezzel egyidőben a Nagyerdei Stadionban tartották.

A MEFOB Feszt sportesemények helyszínei

  • Futsal MEFOB – DESOK csarnok, 4032 Debrecen, Egyetem tér 1
  • Ultimate Frizbi MEFOB – DEAC stadion, 4032 Debrecen, Dóczy utca 9.
  • Kosárlabda MEFOB – Oláh Gábor utcai csarnok, 4032 Debrecen, Oláh Gábor utca 5.
  • Vízilabda MEFOB – Debreceni Sportuszoda, 4028. Debrecen, Zákány utca 4.
  • Atlétika MEFOB – Gyulai István Atlétikai Stadion, 4032 Debrecen, Oláh Gábor utca 5.
  • Tenisz MEFOB – DEAC Tenisz Centrum, 4032 Debrecen, Dóczy utca 9.
  • Cheerleader MEFOB – DESOK csarnok, 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
  • Sakk MEFOB  – Debreceni Egyetem Főépület Diszudvar – 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.

– Fel kell készülnünk a 2024-es EUSA-ra, amikor a mostaninál jóval több sportágban egyszerre rendezzük majd meg a versenyeket. Ki kell próbálnunk, hogy ez hogyan működik. Az egyetemi sport él, és ezekkel az eseményekkel, azzal fejlődő ívvel, amit az utóbbi években a MEFS és az egyetemek is mutattak – talán a Debreceni Egyetemmel ebben élen járva –, azt jelzi, hogy az egyetemi sport nemcsak él, hanem élni is fog – fogalmazott Bács Zoltán kancellár. További részletek és programok a fesztivál honlapján.

Fotó unideb.hu

Megverte a bírót a volt fradista Busai Attila, hat évre eltiltották a labdarúgástól – videón az ámokfutás