GLORIA BISTRITA –DVSC SCHAEFFLER

Gyenge játékkal elbukták az Erdély Kapuja Kupa döntőjét a debreceni kézisek

Sport

A jól játszó Gloria Bistrita 31–22-re verte a DVSC-Schaefflert az Erdély Kapuja Kupa döntőjében.

A debreceni klub beszámolója szerint a csapat rosszul kezdte a meccset, támadásban sok volt a bizonytalanság, védekezésben pedig a hely az ellenfélnek, így Dinca és De Araujo találataival hamar ellépett a Bistrita.  A folytatásban sem javult a helyzet, amikor lett volna lehetősé a zárkózásra, akkor a DVSC rendre kapott egy-egy kiállítást. Ráadásul a vendégek brazil kapusa, Renata de Arruda is nagy formában védett, így harmincpercnyi játék után hét góllal jártak előrébb a hazaiak.

Szünet után sem sokat változott a mérkőzés képe, látszott, hogy a Loki nem találja a meccs ritmusát. Sorra maradtak ki a debreceni ziccerek, az ellenfél pedig könnyű gólokat lőtt, míg a DVSC kettős emberelőnyből sem tudott betalálni. A 36. percben tízgólosra nőtt a különbség (20–10), ekkor Jovovics Jovana és Füzi-Tóvizi Petra sűrűn megtalálta  a rést a hazai falon, így legalább konszolidálódott a különbség. Kilencgólos vereség lett a vége, a Loki számára az jelenhet pozitívumot, hogy a hosszú sérülés, héthónapos kihagyás után visszatérő Jovi újra elkapta a fonalat.

Erdély Kapuja Kupa, döntő
Gloria Bistrita (román)–DVSC Schaeffker 31–22 (16–9)
Beszterce, TeraPlast Aréna 2500 néző

DVSC: Gabriel – Grosch, Vámos P. 2, Haggerty 1, Planéta 2, Kácsor, Vámos M. 1. Csere: Bartulovic (kapus), Csernyánszki 2 Jovovics 6, Hámori K. 1, Kelemen D. 1,  E. Johansson, Füzi-Tóvizi 4, Töpfner 2(1)

Kiállítások: 18, ill. 14 perc
Hétméteresek: 1/1 ill. 4/1