Mercury amerikai rendőrautó német rendszámmal

Feladta magát az a férfi, aki rálőtt egy fekete fiúra, mert betörőnek nézte

Világ

Feladta magát a rendőrségen kedden az a Missouri állambeli 84 éves férfi, aki múlt héten rálőtt egy tizenévesre, aki rossz címre, az idős férfi lakásához érkezett testvéreiért – közölte a rendőrség kedden. A fiatal a fején és karján sérült meg, a kórházból vasárnap kiengedték.

A Clay megyei rendőrségi hivatal közleménye szerint a fegyveres erőszakkal megvádolt fehér férfit, Andrew Lestert a hatóság kedden őrizetbe vette, de el is engedték, miután letette a 200 000 dolláros óvadékot – közölte a seriff hivatala. A férfi múlt csütörtökön este pisztollyal megsebesítette a 16 éves Ralph Yarl afroamerikai tinédzsert, aki rossz címre érkezett fiatalabb testvéreiért.

Andrew Lester elmondta, hogy már lefeküdt, amikor meghallotta a bejárati ajtó csengőjét. Magához vette fegyverét és az ajtóhoz ment, ahol meglátta, hogy egy afroamerikai megfogja az ajtókilincset. Azt gondolta, hogy betörővel áll szemben, és az üvegajtón keresztül kétszer rálőtt. Ralph Yarl azonban azt állítja, hogy nem nyúlt az ajtókilincshez, csak becsöngetett.

Lester ellen nem emelnek vádat gyűlölet-bűncselekmény miatt, mert ez kisebb súlyú bűncselekmény lenne, mint amivel megvádolták, mondta Alexander K. Higginbotham, az ügyészség szóvivője. Több jogvédő szervezet ugyanis úgy vélte, hogy az idős férfi tettének hátterében rasszista indíték húzódik, így követelték, hogy a vádat gyűlölet-bűncselekménnyel is kiegészítse a hatóság.