Agrár világkonferencia Kínában

Egyetem

Babinszky László, a Debreceni Egyetem professzora is előadást tartott a közelmúltban Changchunben rendezett Mezőgazdasági Világkonferencián.

Kínában, Changchun városában rendezték meg augusztus 29-31. között a 4. Mezőgazdasági Világkonferenciát azzal a céllal, hogy a legújabb és a legmodernebb ismereteket vitassák meg vezető szakemberek annak érdekében, hogy ezek az ismeretek minél hamarabb integráns részei legyenek a modern mezőgazdasági- és élelmiszer alapanyag termelésnek.

A világkonferencia egyik meghívott előadója volt a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar tanszékvezetője, Babinszky László professzor, aki „A precíziós sertéstakarmányozás, mint a modern állattenyésztés integráns része” című előadásában bemutatta, hogyan lehet integrálni az információs technológiát és a legmodernebb biológiai ismereteket a sertéshúst előállító termékpályába a jó minőségű, biztonságos és nyomon követhető termék előállítása érdekében.

– A konferencián a nagyszámú előadás és poszter-prezentáció teljesen nyilvánvalóvá tette, hogy az információs technológia, továbbá a molekuláris biológia, a molekuláris genetika és a molekuláris táplálás (takarmányozás) ma már a gyakorlati élelmiszer alapanyag termelés részét képezi, legyen szó állati-, és/vagy növényi eredetű élelmiszer-alapanyagról – magyarázta Babinszky László.

Hozzátette, ugyancsak fontos kérdés volt a találkozón a klímaváltozás hatása a mezőgazdasági termelésre, valamint e kihívásra adható lehetséges válaszok bemutatása. A konferencia előadói az Egyesült Államokból, Kanadából, Ausztráliából és Új-Zélandról, Kínából és néhány európai uniós országból érkeztek.