Raklapos szállítmányozás Szlovákiába – egy napon belül is lehetséges

Dobogós helyen áll Szlovákia hazánk kereskedelmi partnerei között. A hagyományosan szoros gazdasági együttműködés fenntartására és erősítésére nagy hangsúlyt fektetnek a felek. Egyebek mellett további hidak és kompkapcsolatok létesítésével bővítik a közlekedési lehetőségeket, így még egyszerűbbé és gyorsabbá válik a szállítmányozás Szlovákia irányába.

Szükség lehet az esőgumikra. MTI/Kovács Tamás

Az első negyedévben komoly mértékben visszaesett a gumiabroncs értékesítés Európában

Az első negyedévben komoly mértékben csökkent az abroncsértékesítés Európában az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége adatai szerint; a gazdaság számos szektorát érintő infláció és a magas energiaárak tartós nyomást gyakorolnak a piacra – olvasható a Magyar Gumiabroncs Szövetség MTI-hez csütörtökön eljuttatott sajtóközleményében.

ketreces csirke tartás

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ellenzi a ketreces csirkék életfeltételeinek a javítását

Súlyos károkat okozna a csirke- és tojástermelőknek az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (European Food Safety Authority, EFSA) legújabb tanulmányában rögzített állatjóléti javaslatcsomag megvalósítása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) álláspontja szerint.

Danubius Hotels

Januárban 18 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma az előző év azonos hónapjához képest

2023 januárjában a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, közösségi szálláshelyeken) 570 ezer vendég 1,4 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek és a vendégéjszakák száma egyaránt 18 százalékkal emelkedett 2022 januárjához viszonyítva – közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

tehenek

A KSH szerint decemberben 168 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány

Decemberben 168 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány, novemberhez képest az export kiigazított volumene 0,6 százalékkal nőtt, míg az importé 5,0 százalékkal csökkent – ismertette pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Minimálisan növekedtek tavaly az önkéntes pénztárak tagdíjbevételei

Tavaly az önkéntes nyugdíjpénztárak tagdíjbevétele 120,116 milliárd forint volt, ami 2,66 százalékos növekedés az előző évihez képest, az egészségpénztárak tagdíjbevétele 19,73 százalékkal nőtt, 60,126 milliárd forintot tett ki – mondta Nagy Csaba, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnöke csütörtökön újságíróknak, Budapesten.

Az Államadósság Kezelő Központ 3000 milliárd forint összegben értékesített magyar államkötvényeket 2022-ben

Az ÁKK 2022-ben 3000 milliárd forint összegben értékesített magyar államkötvényeket aukciókon és nem-kompetitív eljárásokon keresztül, 2164 milliárd forint névértékben adott el diszkont kincstárjegyeket, valamint 308 milliárd forint csereaukciós kibocsátást hajtott végre az elsődleges forgalmazói rendszerben – közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) szerdán annak apropóján, hogy díjazta az állampapír-forgalmazókat.