Lótusznapok a szegedi füvészkertben

AM: közösségteremtő, kellemes és hasznos időtöltés a kertészkedés

A világ most zajos körülöttünk, háború, energiaválság fenyeget, ebben a helyzetben külön öröm mindannyiunk számára ápolt, terményektől roskadó, virágoktól pompázó kerteket látni a fővárosban és vidéken. A dolgos kezek megérdemlik az elismerést, az ünneplést, és tapasztalataik megosztásának lehetőségét – mondta a Budapesti Kertbarátok Legszebb Kertjei verseny díjkiosztó ünnepségén Feldman Zsolt.

Az OECD tagországok GDP-növekedése 0,3 százalék volt a második negyedévben

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) tartozó országok hazai összterméke (GDP) a második negyedévben 0,3 százalékkal nőtt az első negyedévhez képest, amikor szintén 0,3 százalékos bővülést jegyeztek fel a tavalyi utolsó negyedévvel összevetve – derül ki a párizsi székhelyű szervezet honlapjára hétfőn felkerült adatokból.

Agrárminisztérium: az Ukrajnában felhalmozódott gabonát minél előbb ki kell szabadítani

Magyarország kész szorosan együttműködni és segíteni az ukrán gabonakivitel azonnali szélesítése érdekében – jelentette ki Nagy István agrárminiszter, miután Mikola Szolszkijjel, Ukrajna agrárpolitikai és élelmiszerügyi miniszterével egyeztetett csütörtökön Lembergben.

Az AM helyettes államtitkára a magyar borok iránt jelentős külföldi keresletre számít idén

Európában idén nem várható kiugróan jó szőlőtermés, ezért várhatóan jelentős kereslet lesz idén a magyar borok iránt – mondta az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szőlő- bor- pálinka albizottsága előtt szerdán az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára.

MNB-igazgató: a termelékenység a fenntartható növekedés kulcsa

Magyarország sikeres és fenntartható gazdasági felzárkózásához kulcskérdés a termelékenység javítása – jelentette ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közgazdasági előrejelzés és elemzés igazgatóság igazgatója, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) gazdaságpolitikai és gazdaságelméleti szakosztályának elnökségi tagja szakmai konferencián szerdán.

Joe Biden

Amerikai lap: Biden fenntartja az adóegyezményt Oroszországgal, de felmondja Magyarországgal

Jos Biden amerikai elnök megtartja az Egyesült Államok Oroszországgal kötött kétoldalú adóegyezményét, de felmondja Magyarországgal – ezzel a címmel jelent meg szerdán a National Review című amerikai konzervatív lap írása John Fund külpolitikai újságíró tollából.