Több mint 32 000 oltást adott már be a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

Helyi hírek
Az országban elsők között kezdődött meg a koronavírus elleni védőoltások beadása a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban 2020. december 27-én.

Eddig  több mint 32 000 oltást adtak be a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház munkatársainak, 19 500 embernek, akik közül csaknem tizenháromezren már a második oltásukat is megkapták.
Jelenleg Nyíregyházán 10, Nagykállóban 2, Nyírbátorban 2, Mátészalkán 3, Fehérgyarmaton 3 és Vásárosnaményban is 2, összesen 22 oltóhely szakszemélyzete napi szinten végzi a koordinált oltásokat, de a megfelelő számú oltóanyag rendelkezésre állása esetére tervezett tömegoltásokon 55 oltóhelyen fogunk oltani.
A kórházi oltópontok a Pfizer-BionTech cég által gyártott Comirnaty, valamint Moderna vakcinákkal, illetve az utóbbi időben a Szputnyik V vakcinával oltanak, mert ezek az oltóanyagok speciális tárolási körülményeket igényelnek, melyek csak itt biztosíthatók. Az eddigi tapasztalataink szerint valamennyi oltóanyag biztonságos, komolyabb heveny oltási szövődménnyel még nem találkoztunk – írja nyíregyházi kórház közösségi oldalán, ahol a megyében zajló oltásokról még több információt megtudhatunk.