Változik a DKV menetrendje a szigorítások miatt

Helyi hírek

A szigorú kormányzati intézkedések és az oktatási intézmények bezárása miatt, 2021. március 8-án, hétfőn üzemkezdettől a DKV Zrt. módosítja az autóbuszok, trolibuszok és villamosok közlekedését

A tavaly tavasszal, illetve az év végi két ünnepi közötti időszakban már többször, sikeresen alkalmazott közlekedési rend alapján a villamosokat tanítási szünet, munkanapi, az autóbuszokat és trolibuszokat pedig módosított szabadnapi menetrend szerint közlekedteti a társaság, és amennyiben szükséges, rásegítő járatokat indítanak.

A közlekedésirend-változás részletei:

trolibuszok

Szabadnapi menetrend szerint közlekednek.

villamosok 

Tanítási szünet, munkanapi menetrend szerint közlekednek.

autóbuszok

Szabadnapi menetrend szerint közlekednek.

 

KIVÉVE: A 10Y-os, 12-es, 13-as, 16-os, 17/17A, 21-es, 24Y-os, 30A, 33-as, 37-es, 39-es, 41Y-os, 43-as, 45-ös, 46/46E/146-os, 48-as és 49/49A/49Y-os.

Ezek az autóbuszok módosított szabadnapi menetrend szerint szállítják az utasokat, mely azt jelenti, hogy a reggeli és délután csúcsidőszakban jelentkező magasabb számú utazási igényhez igazodva, az eredeti indulási időpontokon felül plusz, menetrendbe beillesztett járatokat indít a társaság, ezzel segítve a munkába járást és a hazajutást.

Így változik az élet Debrecenben a járványügyi szigorítások miatt

Figyelembe véve a törvény által meghatározott járatsűrítést továbbra is folyamatosan figyelemmel kíséri a DKV az utasszámokat és amennyiben egy járat kihasználtsága eléri az 50 százalékot, úgy az előre meghirdetett menetrenden felül további plusz, úgynevezett  rásegítő járatokat indít a társaság a zsúfoltság elkerülése érdekében.

A módosított szabadnapi menetrendek elérhetőek a DKV honlapján.

A DKV felhívjuk utasai figyelmét arra, hogy 2021. március 8-tól, a kormányzati szabályok szerint a közterületeken is kötelező a szájmaszk használata, így a megállóhelyeken a járatra várakozva is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése!

A DKV kéri az utasokat, hogy a járvány terjedésének lassítása érdekében mindenki tartsa be az előírásokat.