Megérkeztek az iskolákba a Kajla-útlevelek

Ország

Megérkeztek az iskolákba a Kajla-útlevelek, amelyekkel idén az őszi szünetben is ingyenesen utazhatnak az alsó tagozatos gyerekek a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV járatain – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint mintegy 370 ezer alsó tagozatos diák kapott új pecsétgyűjtő füzetet bővített tartalommal, új helyszínismertetőkkel és játékokkal.

A Kajla-útlevél célja, hogy a gyerekek örömmel kiránduljanak, és fedezzék fel Magyarországot. Az útlevéllel a gyerekek kedvezményekhez jutnak, valamint pecséteket és Kajla-karikákat gyűjthetnek országszerte. A koronavírus-járvány miatt idén még a korábbi, zöld útlevél is érvényes, a gyerekek mindkét útlevélbe kaphatnak pecséteket, karikákat, és mindkét útlevéllel igénybe vehetik az utazási kedvezményt – írták.

Kitértek arra is: a Kajla-karikák gyűjtése július 22-én kezdődött, azóta több mint 10 ezer karikát osztottak ki. A gyerekek jelenleg húsz Kajla-körön – gyerekekkel is könnyen bejárható családbarát kirándulóhelyeken, tanösvényeken – szerezhetnek karikát. Emellett a pecsétgyűjtés is folytatódik, az aktuális helyszínek a www.kajla.hu/ajanlatok oldalon találhatók.

Sikeres volt a Magyarország nevezetességeit megjelenítő Kajla-makett is, amelyből 13 ezret osztottak ki, a gyerekek pedig csaknem kétezer kreatív, igényes és ötletes környezettel ellátott makettfotót küldtek be, amelyek a www.makett.kajla.hu oldalon tekinthetők meg – olvasható a közleményben.