Segítségnyújtás nélkül továbbhajtott

Rendőrség

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 09010/3459/2014. bűnügyi számon eljárást folytat segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 7-én 17 óra 45 perc körüli időben ismeretlen személy az általa vezetett ismeretlen típusú személygépkocsival közlekedett Debrecenben, a Homokkerti felüljárón, az Erzsébet utca felől a Mikepércsi út irányába.

A sofőr haladása közben a 47. számú főút 1. kilométerszelvényében járművével megkezdte az előtte közlekedő segédmotor-kerékpáros előzését, azonban nem tartott kellő oldaltávolságot a segédmotor-kerékpáros mellett, aki ezért felborult és megsérült.

Az eddig ismeretlen személygépkocsi sofőrje a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül a helyszínről megállás nélkül tovább közlekedett.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri a járművezetőt, illetve a baleset szemtanúit, akik látták a cselekményt vagy azzal kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek,  hogy jelentkezzenek – személyesen – a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán (Debrecen, Sámsoni út 149. szám) vagy hívják telefonon a nap 24 órájában elérhető 52/ 457-040 számot, illetve névtelenségük megőrzése mellett tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.