Szociális gondozónő gyilkolt Bocskaikertben

Rendőrség

Különös kegyetlenséggel végzett a védekezésre képtelen 81 éves áldozatával.

A 45 éves vádlott évek óta szociális gondozóként dolgozott, férje halála után egyedül nevelte három gyermekét – írja az Index. Később egy új élettársa segítségével anyagi helyzete feltűnően javult: egyre több pénzt fordított önmagára, megjelenésére, ezt a környezete is észlelte.

2014 januárjától elapadt a pénz, de a nő nem akarta feladni megszokott életszínvonalát, ezért hitelt vett fel, sőt, több hitelkártyát is használt. 2014 tavaszára anyagilag teljesen ellehetetlenült, a hitelek, törlesztőrészletei csaknem teljes egészében felemésztették a havi bevételeit.

2014. június 20-án délután felkeresett egy köztudottan jómódban, egyedül élő 81 éves nőt azzal az ürüggyel, hogy ki akarja tőle bérelni az általa hirdetett betonkeverőgépet. A beszélgetés során szociális gondozói szolgálatait is felajánlotta, a nő azonban visszautasította.

A 45 éves nő ezután többször megszúrta az idős áldozatot, majd elvágta a földön fekvő idős nő torkát. Magához vette a sértett kézitáskáját, készpénzét és aranyékszereit összesen mintegy 180 ezer forint értékben. A kár a kézitáska kivételével nem térült meg.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés
miatt emelt vádat. A vádiratban életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását, és a vádlott közügyektől való eltiltását indítványozták.