Megverték a kismarjai fiút, és elvették a telefonját

Rendőrség
A pocsaji rendőrök elfogták azt a két 21 éves fiatalembert, akik a megalapozott gyanú szerint kiraboltak egy 17 éves fiút Kismarján.

A sértett 2015. július 2-án 19 óra 37 perckor kért segítséget a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjától, mert pár perccel korábban Kismarja, Bihari utcában két fiú lelökte őt a kerékpárjáról és miután a földről felállt a tettesek őt bántalmazták és a nadrágzsebéből elvették a mobiltelefonját, amivel elmenekültek.

A bejelentést követően a Pocsaji Rendőrőrs munkatársai a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként – a kapott személyleírás alapján – azonosították a 21 éves C. Norbertet, akit egy helyi vendéglátóhelyen fogtak el. Az intézkedés közben a rendőrök meglátták a fiú társát, T. Zoltánt, aki egy kerékpárral akart elhajtani, azonban a helyi lakost megállították és elfogták. A két 21 éves fiatalembert a rendőrök előállították a Derecskei Rendőrőrsre. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették a kismarjai és a nagykereki lakosokat, valamint előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A rendőrök később megtalálták az eltulajdonított mobiltelefont, amit lefoglaltak.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Derecskei Rendőrőrs a gyanúsítottak ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.