Salakmotoros egyéni Eb-elődöntő pénteken Debrecenben

Sport

Rangos viadalok helyszíne lesz idén a Gázvezeték utcai salakstadion Debrecenben, ahol pénteken az egyéni Európa-bajnoki elődöntőt rendezik meg – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a Speedway Salakmotor Sport Egyesület elnöke.

Tabaka József elmondta, pénteken 15 órakor rendezik meg 11 ország 16 versenyzőjének részvételével az egyéni Eb-elődöntőt, május 25-én a junior Eb-t, míg szeptember 23-án a páros Eb döntőjét.

“A május elsejei versenyre elkészült egy 400 négyzetméteres zajfal nyolcmillió forintból, míg a többi, tervezett átalakítás, fedett letátó a célegyenes fölé, depó áthelyezése, parkolók kialakítása, öltözők, főépület felújítása, még várat magára” – közölte az egyesület elnöke. A pénteki futamok résztvevői többek között Dániából, Lengyelországból, Svédországból, Oroszországból, Németországból, és Csehországból érkeznek. Magyarországot Magosi Norbert és ifjabb Tabaka József képviseli, míg utóbbi öccse, Tabaka Róbert tartalék lesz. A 16 versenyzőből öt jut tovább az úgynevezett challenge-be, a szlovéniai Lendvára, ahol már a fináléba kerülés lesz a tét. Jegyek a verseny napján a helyszínen kaphatók 3000 forintos egységáron, a 14 éven aluliak ingyen mehetnek be a stadionba.