Gól nélküli döntetlent ért el Dunaújvárosban a DVSC

Sport

A kiesés elkerüléséért küzdő Dunaújváros gól nélküli döntetlent játszott a vendég Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Dunaújváros PASE – DVSC-TEVA 0-0
———————————————–
Dunaújváros, 1149 néző, v: Szabó Zs.
sárga lap: Jakab (34.), Vaskó (42.), Nikházi (57.), illetve Bódi (59.), Korhut (66.)

Dunaújváros:
—————–
Nagy G. – Villám, Szekeres (Farkas V., a szünetben), Vaskó, Hidvégi – Jakab, Böőr, Nikházi, Petneházi, Csehi (Thiago, 59.) – Eppel

Debrecen:
————–
Verpecz – Nagy Z., Mészáros, Máté P., Korhut – Jovanovic (Mihelic, 24., Ferenczi J., 88.), Balogh N., Varga J., Szakály P., Bódi – Kulcsár (Szécsi, 67.)

Nagy küzdelmet, de kevés helyzetet hozott az első félidő, amelynek során a játékosok dolgát a heves esőzés miatt felázott talaj is nehezítette. Az első 20-25 percben a Dunaújváros tűnt kezdeményezőbbnek, ám a szünetig aztán a debreceniek előtt is adódtak lehetőségek.

Fordulás után rövid ideig ismét a hazaiak játszottak fölényben, aztán magukra találtak a vendégek is, és nemcsak jól állták az újvárosi támadásokat, de veszélyeztetni is próbáltak. A hajrá egy nagy hazai helyzettel, illetve kapufával kezdődött, gól azonban – a debreceni Verpecz kapus kiváló védéseinek is köszönhetően – nem született.