Sima debreceni győzelemmel zárult az idény

Sport

A DVSC-TEVA sima, 5-0-s győzelmet aratott az utánpótlás játékosokkal kiálló és licenchiány miatt búcsúzó vendége, a Győri ETO FC felett a labdarúgó OTP Bank Liga 2014/15-ös idényének utolsó, vasárnapi mérkőzésén.
OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló:
DVSC-TEVA – Győri ETO FC 5-0 (3-0)
———————————-
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2000 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Ferenczi (9.), Bódi (15., 18., 65.), Sós (82.)
sárga lap: Mayer (83.), Kelemen (89.)

DVSC-TEVA:
———-
Verpecz – Nagy Z., Mészáros, Szatmári Cs., Korhut – Bódi, Ludánszki (Berdó, 68.), Szakály P. (Szécsi, a szünetben), Ferenczi – Kulcsár T. (Sós, 56.), Balogh N.

Győri ETO FC:
————-
Cellar – Nagy B. (Lénárt, 42.), Kelemen, Nagy Á., Németh M., Tóth D. – Szabó L., Kerékgyártó, Medgyes (Szabó T., 69.) – Mayer, Szabó B. (Szalai Á., 84.)

A Győr hat újonccal kezdte a találkozót és a kispadján is kizárólag olyan játékosok ültek, akik még nem léptek pályára az élvonalban. A hajdúságiak ennek megfelelően bő negyedóra alatt három gólt szerezve eldöntötték a három pont sorsát. Ezt követően visszavett a tempóból a hazai csapat, így a szünetig nem született újabb gól, igaz egy ízben csak a kapufa mentette meg a vendégeket.

A folytatásban is a Debrecen játszott fölényben, a győri fiatalok erejéből mindössze néhány szép megoldásra futotta. Bódi harmadik találatával mesterhármast ért el, majd a debreceniek NB I-es debütánsa, Sós állította be a végeredményt. A vége akár még nagyobb arányú hazai siker is lehetett volna, de a kapufa további két alkalommal is a vendégek pártján állt.