Pelikán János és Király Mónika az időfutam országos bajnokai

Sport

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Debrecen melletti 354-es főúton került megrendezésre az időfutam országos bajnokság. A versenyzők nagy részének meggyűlt a baja a hatalmas hőséggel, mindezek ellenére szép számú induló állt rajthoz a különböző kategóriában.

Az elit férfiakra 38 kilométer várt a remek minőségi útszakaszon, fordítóval. A legjobb időt és ezzel az időfutam országos bajnoki címet Pelikán János (Amplatz-BMC) szerezte meg Dér Zsolt (Team Vorarleberg) és Kusztor Péter (Amplatz-BMC) kettőse előtt. A címvédő Lovassy Krisztián (Team Differdange-Losch) köztudottan nem kedveli a nagy meleget, amely ezúttal is kifogott rajta.

A hölgyeknél a hagyományos kerékpárral versengő Király Mónika (S.C Michela Fanini) győzedelmeskedett a 19 kilométeres távon. A második Kormos Veronika (Lares-Waowdeals), míg a harmadik Szeghalminé Kenyó Anita (Dr. Bátorfi-Agria KTK) lett.

Az alsóbb korosztályokban a Tipográfia versenyzői tűntek ki a mezőnyből. Az U23-as diszciplína 38 kilométeres küzdelmét D. Kovács Dávid nyerte remek idővel, míg az U19-es fiúk 19 kilométeres versenyén Peák Barnabás bizonyult a legjobbnak.