Asztalitenisz WTT: Kiestek a magyarok férfi párosban

Sport

Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám és az András Csaba, Lakatos Tamás kettős is kiesett csütörtökön a férfi párosok első fordulójában a budapesti BOK Csarnokban zajló, 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású asztalitenisz WTT Star Contender-versenyen. Mindkét egységet ázsiai rivális búcsúztatta.

Az Európa-bajnoki bronzérmes Ecseki, Szudi duó fordulatos csatában maradt alul a dél-koreai An Dzse Hjun, Cso Szung Min kettőssel szemben. Az első szettet szoros végjáték után az ellenfél nyerte, a magyaroknak azonban sikerült fordítaniuk. A negyedik és ötödik játszma is fej fej melletti küzdelmet hozott, de a végén rendre a dél-koreaiak összpontosítottak jobban, így ők léptek tovább a legjobb nyolc közé.

András és Lakatos párosa bravúrral begyűjtötte az első szettet Liang Csing-kun és Lin Kao-jüan ellen, a folytatásban azonban a jóval esélyesebb kínai duó kézbe vette az irányítást és sorozatban három szettet besöpörve gyorsan lezárta a mérkőzést.

Így magyar részről már csak Majoros Bence van versenyben, ő pénteken lép asztalhoz a férfi egyes nyolcaddöntőjében, ellenfele a kínai Liang Csing-kun (világranglista-3.) és az első körben Szudi Ádámot búcsúztató francia Alexis Lebrun (47.) párharcának győztese lesz.

A WTT nyári sorozatának első tornája vasárnapig tart a BOK Csarnokban.

Eredmények:
férfi páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
——————————————–
An Dzse Hjun, Cso Szung Min (dél-koreai)-Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3-2 (11, -11, -5, 7, 9)
Liang Csing-kun, Lin Kao-jüan (kínai) – András Csaba, Lakatos Tamás 3-1 (-9, 7, 4, 7)

korábban:
női egyes, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Ito Mima (japán)-Madarász Dóra 3-0 (9, 6, 4)
Kihara Miju (japán)-Póta Georgina 3-1 (-10, 1, 4, 10)
férfi egyes, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Majoros Bence-Anton Källberg (svéd) 3-1 (7, 10, -8, 6)

Kép: illusztráció.