Meghalt

Pusztító tornádó csapott le Kelet-Kínában, többen meghaltak

Világ

Öt ember meghalt, négyen pedig súlyosan megsérültek, miután kedden tornádó csapott le két településre a kelet-kínai Csiangszu tartományban – közölte szerdán az állami média helyi hatóságokra hivatkozva.

A baleset délután öt óra körül történt Szucsien város Dahszing és Nancaj településén, ahol az első vizsgálatok szerint 5512 ember érintett, 1646 háztartás lakóházai rongálódtak meg, és 137 lakóház omlott össze.

A város vészhelyzet-kezelési osztályának közlése szerint összesen 41,8 hektárnyi termény károsodott, 405 embert ideiglenesen pedig biztonságos helyre költöztettek át.

A keddi tornádó rövid ideig tartott, de a közösségi médiában közzétett képek felborult autókat, leszakadt villanyvezetékeket és repülő törmelékeket mutattak.

A hetek óta tartó pusztító és halálos időjárás legutóbbi incidense okán a kínai meteorológusok a Sárga-tenger melletti több régióban is fokozták a figyelmeztetéseket a heves esőzések és az erős szél miatt.

A Haikui tájfun által okozott kíméletlen viharok nyomán az elmúlt időszakban heves zivatarok sújtották Kína délkeleti részét, tömeges evakuálásokat, földcsuszamlásokat és haláleseteket okozva.

(MTI)

Kezdőkép: illusztráció.