Hústermékek húspultban

Nyúl Terméktanács: sikerrel zárult az első Európai Nyúlhús Napok rendezvénysorozata

Lezárult az első alkalommal megrendezett Európai Nyúlhús Napok rendezvénysorozata, a tapasztalatok alapján a magyar fogyasztók körében van nyitottság a minőségi nyúlhúst is tartalmazó ételek iránt – közölte a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács az MTI-vel hétfőn.

A pálinkázás legfőbb szabályai

Erzsébet királyné, Károly Róbert királyunk felesége 700 évvel ezelőtt, az élet vizének nevezte a pálinka rozmaringos ősét, a köszvényét kezelve vele. Hazánkban a pálinkafogyasztás mindig is közösségi eseményhez kötött volt, mindegy, hogy mindennapi eseményről vagy ünnepi alkalomról volt szó. Végigkíséri az ember életét a születéstől a keresztelésen az esküvőn át a temetésig. A fiatalabb generáció […]

Mely italokat kedvelik legjobban a férfiak?

Az alkoholos ital a klasszikus ajándékok közé tartozik, hiszen egy jól eltalált ital tökéletes ajándék lehet szinte bármilyen alkalomra. Természetesen csak annak adjunk alkoholos italt ajándékba, aki szereti is az alkoholt, annak aki betegség vagy bármilyen indok miatt nem fogyasztja, annak inkább válasszunk valami mást.

Bocuse d’Or – Florent Suplisson: a magyar gasztronómia hatalmasat fejlődött

Óriási fejlődésen ment át a magyar gasztronómia az utóbbi években, a közép-európai régió séfjei rövidesen a legjobbak között követelhetnek maguknak helyet – mondta el a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai kontinensdöntőjének első napján Budapesten a versenyt szervező GL Events gasztronómiai rendezvények igazgatója.

Egy gurmé fogás, amiről még soha nem hallottál: megérkezett a Székely Szusi

Az Andrássy úton kóstolhatjuk meg a fúziós konyha remekeit – Az újranyitás óta ismét felpezsdült az élet a fővárosban, és régi, kedves helyeink is megújult kínálattal jelentkeznek. Nem kivétel ezalól az Andrássy úti SZÉK Restaurant & Bar sem. A felfrissült étlapon mostantól olyan kreációk is helyet kapnak majd, amik a nagyvilág ízeit ötvözik a székely […]