Stabil marad a tejipar Debrecenben

Gazdaság

Az Alföldi Tej Értékesítő és Beszerző Kft. vásárolta meg a holland tulajdonú FrieslandCampina Hungária Zrt. debreceni üzemét, így továbbra is tejtermékek készülnek majd a Köntösgát sori tejüzemben.

Az elmúlt hetekben megállapodás született a FrieslandCampina Hungária Zrt. és az Alföldi Tej Értékesítő és Beszerző Kft. között. Ennek értelmében a debreceni üzem új tulajdonos kezébe kerül, és a munkavállalók foglalkoztatása mellett a gyártás megszakítás nélkül tovább folyik a telephelyen. Sikerrel zárult tehát a FrieslandCampina Hungária Zrt. átfogó ipari és logisztikai átszervezése. Az üzem eladása mellett a két cég bérgyártási megállapodást is kötött. Ennek keretében a jelenleg a debreceni üzemben előállított termékek a jövőben változatlanul helyben készülnek, és ezeknek a termékeknek a forgalmazását továbbra is a FrieslandCampina Hungária Zrt. végzi. Ez a lépés újabb mérföldkő a vállalat két éve megkezdett ipari és logisztikai átszervezésében, amely ezzel lezárult.

A FrieslandCampina Hungáriánál két éve zajló átszervezés célja az volt, hogy hosszú távon támogassa a hazai termelési kapacitás fenntartását és hatékonyabbá tételét, a versenyképesség javítását, ezáltal biztosítva a magyar piacon való erős jelenlétet a jövőben is. A cég mátészalkai üzemének jelentős befektetéssel megvalósult bővítése, fejlesztése, ezzel párhuzamosan a debreceni gyár jövőjének biztosítása a folyamat kulcsfontosságú elemei voltak.