Debrecenben 6,8 százalékos hozamot várhatunk

Gazdaság

A bérbeadott, használt téglalakásokon a fővárosban 6-7 százalékos, míg a pezsgő bérleti piaccal rendelkező vidéki városokban akár 8 százalékos hozamot is el lehet érni – közölte saját kalkulációja eredményét az Otthon Centrum ingatlan franchise hálózat.

A hozamszámításnál az Otthon Centrum azzal kalkulált hogy a lakásnak 10 éven át, évi 11 hónapig van bérlője. A 10 év alatt a lakás ára – az infláción túl – 19 százalékkal emelkedik. A bérleti díjból minden költséget levontak.

Ilyen feltételekkel jött ki a használt téglalakásokra 5,23 százalékos hozam Budapest belvárosában, amely a XIII. kerületi Újlipótvárosban 6,47, Bel-Budán 6,23 százalék.
A vidéki városok centrumaiban Győrben 8,4, Debrecenben 6,8, Sopronban 8,35, míg Kecskeméten 7,12 százalék hozamot lehet elérni a használt téglalakásokon.

A paneles lakások piacán a győri, marcalvárosi lakótelepen a legmagasabb a hozam 8,66 százalékkal. Kecskemét belvárosában 7,39 százalék, míg Budapest XIV. kerületében – Zuglóban – 7,25 százalék hozamot lehet elérni.