Szőnyegeket akartak lopni

Rendőrség
A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a két terhelttel szemben, akik a megalapozott gyanú szerint egy debreceni üzemből szőnyegeket akartak eltulajdonítani.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást két helyi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. február 20-án 19 óra 27 perckor egy biztonsági őr tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy Debrecen, Balmazújvárosi úton található telephelyen két személyt visszatartanak, akik egy üzemből szőnyegeket akartak lopni.

A járőrök a helyszínre mentek, ahol elfogták a 47 éves F. Zoltánt és társát, a 19 éves B. Istvánt, akiket a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók a két helyi lakost gyanúsítottként kihallgatták.

A megalapozott gyanú szerint a terheltek kibontották a Debrecen, Balmazújvárosi úton található telephely kerítését, majd B. Zoltán bemászott az egyik üzem ablakán, ahol két zsákba betett 19 szőnyeget, amelyeket az ablakon kiadott B. Istvánnak. A szőnyegeket a gyanúsítottak már nem tudták elvinni, mivel a biztonsági őr tetten érte őket.

A Debreceni Rendőrkapitányság a terheltekkel szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat továbbította az illetékes járási ügyészségnek.