Épületkárok nélkül vonult keresztül a vihar Hajdú-Biharon

Rendőrség

A Hajdú-Biharra tegnap délután lecsapott vihar szinte csak az út menti fákban tett kárt, több mint harminc esetben kellett a megye tűzoltóinak leszakadt ágakat, úttestre dőlt fákat eltávolítaniuk.
Hajdúdorogon például egy körülbelül huszonöt méteres nyárfa vasúti pályára és telefonvezetékre dőlt. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát eltávolították. A tűzoltói beavatkozás ideje alatt a vasúti forgalom szünetelt. Mikepércsen pedig kerítésre és úttestre szakadtak egy harminc méter magas nyárfa ágai, itt a debreceni egység szüntette meg a veszélyhelyzetet.

Debrecen-Józsán az óvoda udvarán lévő fák lehasadt ágai több helyen az utcai villanyvezetékre estek, de azok szerencsére nem szakadtak el. Az áramszolgáltató ezekben a vezetékekben az áramot lekapcsolta, így nagyjából száz fogyasztónál nem volt áram néhány óráig, amíg a növényi részeket eltávolították. Pallagnál már nem volt ilyen szerencsés a helyzet, ugyanis ott az úttestre dőlt fa a villanyvezetékeket is leszakította.

A megyeszékhely tűzoltói egy kettétört fenyőfa törzse alól szabadítottak ki Debrecenben, a Pál utcán parkoló autót. Az autón kívül a vezetékek itt is megsérültek.

Épületkárokról nem érkezett bejelentés.

Dr. Kiss Szilvia tű. főhadnagy