Előadás és bemutató gyerekeknek

Rendőrség

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság munkatársa játékos bűn- és balesetmegelőzési programokat szervezett az egyik helyi óvodában.
A Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat Területi Irodájának munkatársai évek óta megrendezik a „Nyári Játszóház” elnevezésű programot, amelyben a hajdúhadházi szülők 6-12 éves korú gyermekei két héten keresztül sajátíthatnak el kézműves technikákat és ügyességi játékokat. A rendezvény helyszínét a hajdúhadházi Rózsai Tivadar Református Óvoda és Iskola biztosítja, amelyen 2015. június 22-e és július 3-a között 48 gyermek vesz részt.

A programokon jelen volt a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság részéről Kondor István r. őrnagy, bűnmegelőzési előadó, aki az első napokban több előadással és bemutatóval színesítette a programot. A rendőr bemutatott a gyermekeknek egy szolgálati gépkocsit, valamint a rendőrség által használt technikai eszközöket és felszereléseket. A diákok a közlekedés biztonsági napon KRESZ tesztet is kitöltöttek, valamint bűnmegelőzési előadásokat hallgattak meg, amelyen az előadó tájékoztatta őket az áldozattá válás megelőzési lehetőségeiről és az internet használat veszélyeiről.