Édesanyját zaklatta a debreceni férfi

Rendőrség
A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 26 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint édesanyját és annak férjét folyamatosan zaklatta, fenyegette.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 26 éves B. Lajossal szemben.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2014. szeptember 26-án megjelent édesanyja és annak férje Debrecen, István úti társasházi lakása előtt, mivel aznap esete ott akart aludni. A nő nem engedte be fiát a lakásba, ezért B. Lajos ordítozni kezdett, majd távozott. A 26 éves férfi később visszament és egy fegyvernek látszó tárgyat mutatott az 54 éves édesanyjának, aki ettől nagyon megrémült. Ezt követően a gyanúsított az egyik közösségi oldalon több alkalommal fenyegető üzeneteket küldött édesanyjának és annak 39 éves férjének, amelyekben B. Lajos megöléssel fenyegette őket.

A zaklatások miatt komoly félelem alakult ki a sértettekben, ezért 2015. január 5-én feljelentést tettek a Debreceni Rendőrkapitányságon és előterjesztették magánindítványukat a 26 éves férfi ellen. A beszerzett adatokat követően a nyomozók országos elfogatóparancsot adtak ki a helyi lakos ellen, akit 2015. április 7-én a körzeti megbízottak Debrecen, Vár utcában elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozóknak B. Lajos a kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.