Segítségnyújtás nélkül elhajtott

Rendőrség
A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az 58 éves férfival szemben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást P. György helyi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. január 9-én 9 óra 5 perc körüli időben Debrecen, Ibolya utcán közlekedett a BMW típusú személygépkocsijával a gyanúsított az Egyetem sugárút felől a Dózsa György utca irányába. A sofőr a Dózsa György utca kereszteződésénél járművével, hátulról nekiütközött egy előtte forgalmi ok miatt megálló Volkswagen típusú személygépkocsinak. A balesetet okozó gépjárművezető ezt követően hátra tolatott, kikerülte az autót, majd a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott a Füredi út irányába. A Volkswagen típusú gépjárművet vezető 46 éves nő a balesetben könnyű sérülést szenvedett, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A rendőrök az esetről történt bejelentést követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a balesetet okozó P. Györgyöt, akit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra. Az 58 éves férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A rendőrség a terhelttel szemben – igazságügyi szakértő bevonásával – folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.